DIGI.si

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BIO-Boost DIGI-SI hekaton: Biogospodarstvo 3.0 – Izziv digitalnih inovacij v agroživislkem sektorju

13. junija @ 09:30 - 18:00

Od 23. maja do 13. junija bo potekal hibridni DIGI-SI hekaton, namenjen razvoju idej za prijave na mednarodne projekte.

Hekaton se bo začel s spletno DIGI-SI EU Finančno kliniko VIII, kjer bomo identificirali interes za prijave na predstavljene razpise, nato pa bodo zainteresirani prejeli nadaljnja navodila za pripravo na hekaton: priprava koncepta, pitching prezenatcije itd. Udeležba na finančni kliniki ni pogoj za sodelovanje na hekatonu, prav tako lahko na njem sodelujete z odprtimi idejami, ki niso vezane na predstavljene razpise.

13. junija bo v Moravskih toplicah potekal zaključni del hekatona, kjer boste z mentorji iz mednarodnega konzorcija BIO-Boost razvijali projektne ideje.

Prijave se zbirajo do 2. junija 2024 do konca dne, da vas lahko opremimo z nadaljnjimi orodji in navodili.

BIO-Boost DIGI-SI AGRIFOOD Hekaton

 

Zakaj je dogodek pomemben?

  • Prehod v biogospodarstvo: Prehod na biogospodarstvo prinaša pomembne koristi, vendar mala in srednje velika podjetja (MSP-ji) pogosto naletijo na ovire zaradi omejenih virov in zastopanosti.
  • Vloga MSP-jev: Evropska komisija prepoznava MSP-je kot hrbtenico evropskega gospodarstva, saj imajo ključno vlogo pri spodbujanju rasti, inovacij in socialne integracije.
  • Prehranska varnost: Prehrambni sektor je v središču trajnostnega razvoja, saj zagotavlja prehransko varnost in spodbuja krožno gospodarstvo ter učinkovito uporabo odpadkov.

Fokus dogodka:

Dogodek bo temeljil na razvoju projektnih idej za obstoječe CBE JU in kaskadne razpise ali razvoju projektnih idej na zalogo z oblikovanjem poslovnih modelov. Za vas bodo na dogodku voljo domači in tuji strokovnjaki z različnih področij.

Digitalne tehnologije v biogospodarstvu:

Digitalne tehnologije, kot so umetna inteligenca (AI), veliki podatki, internet stvari (IoT), veriženje blokov, razširjena in navidezna resničnost (AR/VR), robotika, visoko zmogljivo računalništvo (HPC) in kibernetska varnost, so ključne za prehod MSP-jev v biogospodarstvo, zato bomo v ideje in koncepte vnašali tudi slednje.

Dogodek je brezplačen. Prijavite se lahko TUKAJ.

 

Organizatorji:

Inovacijsko tehnološki grozd Murska Sobota, DIGI-SI, BIO-Boost

Prizorišče

Moravske toplice, Hotel Vivat
Ulica ob igrišču 3
Moravske Toplice, 9226 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Inovacijsko tehnološki grozd Murska Sobota
Skip to content