10. 05. 2024

Kot naslov predavanja pove, bodo zaposleni pri nalogah npr. pisanja ali analize besedil, pisanja poročil itd. znali v 1h dela narediti toliko kot prej v 2h. Skupno pa bo produktivnost zaposlenih zrasla od 10% do nekaj 10%, odvisno od dela. Pomislite takole: GPT na zadnjih testih dosega IQ155 in to je vaš učinkoviti pomočnik, če ga le znate pravilno uporabljati. Bi si želeli imeti takšnega pomočnika brez stroškov, ki dela 24/7?

Predavanje in vaje/seminarji so namenjeni vsem (čisto vsem!), tako zaposlenim kot vodstvenim kadrom tako za osebno uporabo kot za vpeljavo teh metod v podjetje, organizacijo in institucijo. Zopet lahko razmišljamo na nove načine: Zakaj ne bi osebja institucije, podjetja ali organizacije povečali za 100% za praktično nič stroškov in zakaj ne bi ti dodatni delali cele dneve kot naši pomočniki za raznovrstne naloge? Koliko bi vaša institucija naredila z 2x več zaposlenimi (zaposleni in virtualni pomočniki) in nespremenjenimi stroški?

Dogodek bo potekal v četrtek, 6. junija 2024, ob 10. uri v spletni obliki.

Cilji seminarja:

 1. Osnovni koncepti umetne intelligence, GPTjev, velikih jezikovnih modelov
 2. Seznanitev z osnovnimi orodji (GPT, Gemini, Copilot ..), načini uporabe
 3. Kako povečati produktivnost za 100%
 • Na nalogah z besedili
 • Pri nalogah znanja
 • Pri nalogah, ki zahtevajo visok IQ
 • Kot pomočnik za druge raznovrstne naloge, npr. računanje
 • Kot svetovalec, sodelavec pri iskanju usmeritev in ovrednotenju idej
Konkretna uporaba generativne inteligence (GPT – Generative Pretrained Transformer) – kako doseči dvig produktivnosti za 100%

redavanje in konkretne vaje/ seminarje bo izvedla skupina pod vodstvom prof. dr. Matjaža Gamsa iz Instituta »Jožef Stefan«, ki je s 50 leti prakse umetne inteligence (AI) in 20 let raziskav napredne oz. super-AI ter 200 projekti med nosilci v tem delu Evrope. Skupina je izvedla okoli 300 asistentov tipa ChatGPT starejše generacije, sedaj delajo nove z LLamo in GPT. V zadnjem letu je skupina izvedla predavanje neposredno 2.000 udeležencem.

Registracija na predavanje in strokovno-izobraževalni seminar

Z registracijo na dogodek soglašam, da sem seznanjen z dejstvom, da se storitev izvaja v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo. Pri tem se zavedam, da je storitev plačljiva in po ceniku DIGI-SI stane:

 • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
 • za mala podjetja: 100,00 € + DDV
 • za srednje velika podjetja: 200,00 € + DDV
 • za javno upravo: 0,00 € + DDV
 • za velika podjetja: 660 € + DDV

Postopek registracije: 

 1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
 2. izberite tip vaše organizacije;
 3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katerekoli storitve morate biti prijavljeni. Če še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bomo vsem prijavljenim poslali pred njegovo izvedbo.