15. 12. 2023

V četrtek, 14. 12. 2023, je v sklopu EDIH DIGI-SI potekal drugi seminar Demistifikacija tehnologije blockchain na temo uporabe tehnologije veriženja podatkovnih blokov pri poslovanju.

Na seminarju je vodja DIH UM in EDIH DIGI-SI, izr. prof. dr. Muhamed Turkanović, ki je tudi ustanovitelj in vodja Blockchain Lab:UM v okviru Inštituta za informatiko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, podrobneje razložil, kako deluje tehnologija veriženja podatkovnih blokov. Udeleženci seminarja so spoznali možnosti uporabe te tehnologije in prednosti njene implementacije v svoje poslovanje. Seznanili so se tudi z nekaj primeri dobrih praks in imeli priložnost predavatelju postaviti vprašanja.

Strokovno-izobraževalne seminarje na temo demistifikacije novodobnih tehnologij organiziramo redno. V primeru da želite izvedeti več o tehnologijah, kot so umetna inteligenca, visokozmogljivo računalništvo, kibernetska varnost, internet stvari, masovni podatki, virtualna/obogatena resničnost, robotika in tehnologija veriženja blokov, spremljajte aktualne seminarje tukaj.