12. 06. 2023

V četrtek, 8. 6. 2023, je potekal prvi seminar Demistifikacija tehnologije blockchain na temo uporabe tehnologije veriženja blokov v poslovanju na področjih turizma, zdravja, agroživilstva in proizvodnje.

Na seminarju je vodja DIH UM in EDIH DIGI-SI, izr. prof. dr. Muhamed Turkanović, ki je tudi ustanovitelj in vodja Blockchain Lab:UM v okviru Inštituta za informatiko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, podrobneje razložil, kako deluje tehnologija blockchain in v katerih primerih je njena vpeljava v poslovanje smiselna.

Udeleženci seminarja so prav tako spoznali primere dobrih praks uporabe tehnologije blockchain v podjetjih in organizacijah ter imeli priložnost predavatelju postaviti vprašanja v zadnjem delu seminarja.

Strokovno-izobraževalne seminarje na temo demistifikacije novodobnih tehnologij organiziramo redno. V primeru da želite izvedeti več o tehnologijah, kot so umetna inteligenca, visokozmogljivo računalništvo, kibernetska varnost, internet stvari, masovni podatki, virtualna/obogatena resničnost, robotika in tehnologija veriženja blokov, spremljajte aktualne seminarje tukaj.