DIGI.si

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Demistifikacija umetne inteligence v javni upravi

28 novembra, 2023 @ 09:00 - 13:00

V torek, 28. 11. 2023, bo v spletni obliki od 9.00 do 13.00 potekal demistifikacijski seminar na temo umetne inteligence v javni upravi.

Razvoj informacijskih tehnologij je pripeljal do obdobja, v katerem ustvarjamo, delimo in izmenjujemo čedalje večje količine podatkov. Ker obseg razpoložljivih podatkov presega zmožnosti običajnih, uveljavljenih računalniških sistemov za njihovo učinkovito analizo, je postalo področje umetne inteligence in strojnega učenja ključno za spopadanje s to nalogo. To pa prinaša nove izzive in zahteve, kot so natančnost in zanesljivost, kompleksnost pridobivanja podatkov, transparentnost napovednih modelov, verodostojnost validacije, varovanje zasebnosti in etična vprašanja.

Izhajajoč iz dveh desetletij praktičnih izkušenj pri uporabi umetne inteligence na različnih področjih, bomo v okviru seminarja predstavili, kaj umetna inteligenca sploh je, ter skozi različne primere demonstrirali nekaj možnosti za njeno učinkovito uporabo. Pri tem bomo opozorili na nekatere pasti, v katere se vse prehitro ujamejo premalo izkušeni razvijalci, ki pod vplivom pogosto prevelikih pričakovanj in nerealnih zahtev okolja vidijo metode umetne inteligence kot novo »magično« tehnologijo.

Seminar bo izvedel prof. dr. Vili Podgorelec, vodja Laboratorija za inteligentne sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Datum: 28. 11. 2023

Trajanje: 9.00-13.00

Lokacija: MS Teams

Področje: javna uprava

Registracija na seminar

Z registracijo na dogodek soglašam, da sem seznanjen z dejstvom, da se storitev izvaja v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo. Pri tem se zavedam, da je storitev plačljiva in po ceniku DIGI-SI stane:

  • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
  • za mala podjetja: 50,00 € + DDV
  • za srednje velika podjetja: 100,00 € + DDV
  • za javno upravo: 0,00 € + DDV
  • za velika podjetja: 330 € + DDV

Postopek registracije: 

  1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
  2. izberite tip vaše organizacije;
  3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katerekoli storitve morate biti prijavljeni. V primeru da še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bomo vsem prijavljenim poslali pred njegovo izvedbo.

 

Podrobnosti

Datum:
28 novembra, 2023
Ura:
09:00 - 13:00
Kategoriji Dogodek:
,
Spletna stran:
https://digi-si.eu/product/demystifying-artificial-intelligence-high-performance-computing-and-big-data/

Prizorišče

Spletni dogodek

Organizator

Univerza v Mariboru
Skip to content