13. 11. 2023

V petek, 10. 11. 2023, smo v sklopu EDIH DIGI-SI organizirali strokovno-izobraževalni seminar Demistifikacija visokozmogljivega računalništva v turizmu.

Na seminarju je predavatelj, doc. dr. Domen Verber, vodja Laboratorija za sisteme v realnem času na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, udeležencem predstavil, kako je mogoče visokozmogljivo računalništvo (High Performance Computing – HPC) uporabiti na različnih področjih turistične industrije in pri ustvarjanju dobre izkušnje za turiste. Predstavil je pregled konceptov, orodij in tehnik HPC, s posebnim poudarkom na njihovi uporabi v turizmu, primere dobrih praks in obstoječih rešitev na tem področju in potencialne možnosti, ki jih tehnologija HPC ponuja v prihodnosti.

Strokovno-izobraževalne seminarje na temo demistifikacije novodobnih tehnologij organiziramo redno. V primeru da želite izvedeti več o tehnologijah, kot so umetna inteligenca, visokozmogljivo računalništvo, kibernetska varnost, internet stvari, masovni podatki, virtualna/obogatena resničnost, robotika in tehnologija veriženja blokov, spremljajte aktualne seminarje tukaj.

Demistifikacija visokozmogljivega računalništva v turizmu event screenshot
Demistifikacija visoko zmogljivega računalništva v turizmu event screenshot