24. 10. 2023

V ponedeljek, 23. 10. 2023, je v okviru EDIH DIGI-SI potekal strokovno-izobraževalni seminar Demistifikacija umetne inteligence v medicini in zdravstvu, ki ga je izvedel ustanovitelj in vodja Laboratorija za inteligentne sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, red. prof. dr. Vili Podgorelec.

Na seminarju so udeleženci dobili uvid v pomembnost podatkovne znanosti ter osnovne ideje in koncepte strojnega učenja, ki je eno od ključnih področij umetne inteligence. V ospredju so bili mehanizmi oziroma delovanje umetne inteligence, ki jih je predavatelj predstavil na praktičnih in zanimivih primerih.

Strokovno-izobraževalne seminarje na temo demistifikacije novodobnih tehnologij organiziramo redno. V primeru da želite izvedeti več o tehnologijah, kot so umetna inteligenca, visokozmogljivo računalništvo, kibernetska varnost, internet stvari, masovni podatki, virtualna/obogatena resničnost, robotika in tehnologija veriženja blokov, spremljajte aktualne seminarje tukaj.