24. 05. 2023

Institut »Jožef Stefan«, Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem letos organizirajo prvo Evropsko poletno šolo umetne inteligence ESSAI 2023 pod okriljem Evropskega združenja za umetno inteligenco EurAI. Potekala bo med 24. in 28. julijem 2023 v prostorih UL FRI. Organizatorji so pripravili izjemno bogat in pester program, ki bo v šestih paralelnih sekcijah vključeval 24 tečajev in pokril veliko tematik iz umetne inteligence. V sedmi paralelni sekciji pa bo Napredni tečaj iz umetne inteligence (ACAI) v okviru 12 predavanj posebno pozornost namenil uporabi umetne inteligence v znanosti.
     
Na sporedu bo torej 36 različnih tečajev v sedmih paralelnih sekcijah s tremi različnimi nivoji zahtevnosti (od uvodnih do naprednih). Tečaji bodo pokrivali zelo raznolika področja umetne inteligence. Predavali bodo vrhunski strokovnjaki, ki med drugim prihajajo iz univerz Stanford, Washington, Oxford, Cambridge, KU Leuven, TU Darmstadt, rimske Sapienze, francoskega CNRS in podjetij Google DeepMind, Microsoft in VMware Research.

Več o šoli najdete na spletni strani essai.si, kjer so odprte tudi prijave. Da boste lahko ujeli prijavo po nižjih cenah priporočamo, da obrazec za prijavo (
https://essai.si/registrations/) izpolnite čimprej. Do 31. 5. velja early bird cenik. Registracija vam omogoča dostop do vseh tečajev in predavanj, družabnih dogodkov ob večerih, brezplačnih kosil in odmorov za kavo vse dni šole.