DIGI.si

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Demistifikacija umetne inteligence v medicini in zdravstvu

23 oktobra, 2023 @ 12:00 - 16:00

V ponedeljek, 23. oktobra 2023, bo v spletni obliki od 12.00 do 16.00 potekal demistifikacijski seminar na temo umetne inteligence v medicini in zdravstvu.

Razvoj informacijskih tehnologij je pripeljal do obdobja, v katerem ustvarjamo, delimo in izmenjujemo čedalje večje količine podatkov. Ker obseg razpoložljivih podatkov presega zmožnosti običajnih, uveljavljenih računalniških sistemov za njihovo učinkovito analizo, je postalo področje umetne inteligence in strojnega učenja ključno za spopadanje s to nalogo. Medicina in zdravstvo pri tem nista nobena izjema, prinašata pa nove izzive in zahteve, kot so natančnost in zanesljivost, invazivnost pridobivanja podatkov, transparentnost napovednih modelov, dolgotrajna validacija, varovanje zasebnosti in etična vprašanja. Kljub tem izzivom sta medicina in zdravstvo zelo primerni področji za vpeljavo in uporabo metod in tehnik umetne inteligence, če se tega lotimo na ustrezen način.

Izhajajoč iz dveh desetletij praktičnih izkušenj pri uporabi umetne inteligence v medicini, bomo v okviru seminarja predstavili, kaj umetna inteligenca sploh je, ter skozi različne primere demonstrirali nekaj možnosti za njeno učinkovito uporabo. Pri tem bomo opozorili na nekatere pasti, v katere se vse prehitro ujamejo premalo izkušeni razvijalci, ki pod vplivom pogosto prevelikih pričakovanj in nerealnih zahtev okolja vidijo metode umetne inteligence kot novo »magično« tehnologijo.

Seminar bo izvedel prof. dr. Vili Podgorelec iz Laboratorija za inteligentne sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Datum: 23. 10. 2023

Trajanje: 12.00-16.00

Lokacija: MS Teams

Področje: medicina in zdravstvo

Registracija na seminar

Z registracijo na dogodek soglašam, da sem seznanjen z dejstvom, da se storitev izvaja v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo. Pri tem se zavedam, da je storitev plačljiva in po ceniku DIGI-SI stane:

  • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
  • za mala podjetja: 50,00 € + DDV
  • za srednje velika podjetja: 100,00 € + DDV
  • za javno upravo: 0,00 € + DDV
  • za velika podjetja: 330 € + DDV

Postopek registracije: 

  1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
  2. izberite tip vaše organizacije;
  3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katerekoli storitve morate biti prijavljeni. V primeru da še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bomo vsem prijavljenim poslali pred njegovo izvedbo.

 

Prizorišče

Spletni dogodek

Organizator

Univerza v Mariboru
Skip to content